Летен спомен срещу зимната депресия

Припомни си “снимка” на идеалния момент, за да се почувстваш страхотно

Липса на слънце, сковаващ студ, следпразнична умора…настъпват дните, в които ще ни налегне меланхолия, че дори и депресия. Празниците отминаха, купонът приключи, време е да се върнем към всекидневните си задължения и рутината, която неизбежно ще ни обхване. Може би някои от нас ще изпаднат в негативно настроение.

Много жени биха казали, че мрачните зимни дни им доставят удоволствие и са любимото им време. Но пък още повече биха си спомнили с носталгия за горещите летни дни с дълги вечери и незабравими нощи.
За пясъка, морето, залеза…

Природата обикновено действа успокояващо. Морето, вълните и прохладният бриз, представата за теб на плажа остава в спомените и е там, когато имаш нужда да се откъснеш от мрачните дни.
Затвори очи и помисли за времето, в което си била в близост до природата, любим момент, в който си се чувствала спокойна и далече от тревогите на деня. По този начин активираш усещането от онзи момент и задействаш всичките си сетива, за да изживееш момента отново.

Например, припомни си прекрасния изгрев(или залез), който си наблюдавала и със сетивата си почувствай мириса на морето, шума на вълните, вкуси солта по устните си, спомни си небето в този момент, чуй птиците и усети пясъка в ръцете си. Събудиш ли петте си сетива в спомена за този прекрасен момент, ще се почувстваш много по-спокойна в настоящия, освободена от негативни емоции.
Въображението не познава граници и възможността, която ти предоставя да се връщаш в миговетена щастие, ще ти помогне да преодолееш депресивното настроение, което обзема всички ни при липсата на слънце през зимния сезон.

Виж още:
Това ще бъде твоята година!
Парите не купуват щастие