Лъжите, които ни пречат да бъдем щастливи

Често пъти бариерите, които сами си поставяме, са основната причина да се чувстваме потиснати и обезверени.

Мислейки, че не сме достатъчно добри, за да постигнем целите си е нещото, което ни спира да се борим за нея. А това е само една от лъжите, които си казваме и които ни пречат да сме щастливи.

3-секундно упражнение за щастие

“Не е достатъчно…”

Обикновено става дума за пари, особено в условията на криза, в които се намираме през последните няколко години. Хората не се забавляват и не почиват достатъчно, тъй като не се чувстват достатъчно сигурни финансово. Вместо да се фокусираме върху това колко недоволни сме от работата си в момента и заплатата, която получаваме, трябва да сме постоянно отворени за нови предложения. Поддържайте контакти с хора от вашата сфера, тъй като не се знае откъде ще дойде оферта. Да, дори и забавен пост във Facebook може да прерасне в диалог за нова работа.

“Не знам какво да правя”

Много хора прекарват голяма част от времето си в притеснения как да постигнат желаната цел, което понякога води до отказ още преди да са започнали. Ключът тук е да използвате целта си като вдъхновение, което да ви напътва през различните етапи на реализацията. Знаете какво казват: “Щастието е дестинация, а не крайна цел.”

Щастието за всяка зодия в едно изречение

“Не съм готова”

Да си го кажем направо – когато стане дума за голямо начинание, дали изобщо има човек, който с ръка на сърцето може да заяви, че е готов? Промяната, за добро или за лошо, не идва, когато сме здраво стъпили в зоната ни на комфорт и не я напускаме за нищо на света. Голяма част от колебанията ни идват от страх от провал или критика. Ако обаче започнете с малки крачки, една по една, скоро ще усетите, че никак не е трудно да вземате и по-страшни решения.

“Не съм достатъчно умна/талантлива/красива…”

И така нататък. Фактът, че постоянно се сравняваме с другите, не е никак положителен за нас. Така само ревнуваме, заради техните успехи и се обезкуражаваме допълнително. Обаче ако смятате, че сте единствената, която таи съмнения за качествата си, замислете се пак. Жените, които смятате за успели, красиви и прочие също имат своите страхове, но ако са се оставили да владеят живота им, то сега нямаше да има за какво да им се възхищавате.

Щастието в любовта не е толкова трудно

Лъжата: “Няма да намеря Единствения”

Не можете да си представите колко жени се оплакват от връзките си. Докато стигнем до олтара, обикновено претърпяваме доста разочарования, като в един етап неминуемо си казваме: “Стига толкова! Приключих със срещите.” И какво смятаме, че ще постигнем така? Господин Единствен няма да дойде вкъщи, да ви хване за ръка и да ви отдели от дивана или компютъра. Докато го намерите, ще трябва да се примирите с няколко грешки. В крайна сметка, тези грешки са в живота ни, за да ни научат на нещо.

Hero Slider