Какво говорят пръстите на ръцете

Можеш ли да научиш нещо за характера на човек според дължината на пръстите му?

Да – съществува наука, наречена физиогномика, която разкрива качества и заложбите ни според чертите на лицето. Дланта и пръстите също разкриват интересни неща за притежателя им.

Защо футболистите обикновено имат по-дълги безименни пръсти? Какво е общото между пръстите и секса? Виж какво можеш да научиш за себе си и хората около теб според размера на показалеца и безименния пръст.

Размерът на безименния пръст е свързан с нивото на тестостерон. Колкото по-дълъг е този пръст, толкова повече от мъжкия хормон има притежателят му.

Дължината на показалеца пък зависи от нивото на женския хормон естроген. Когато сравниш размера на показалеца и безименния пръст, можеш да разбереш какъв е балансът между мъжкото и женското начало в тялото и мозъка на този, когото наблюдаваш. Като цяло, мъжете имат по-къс показалец в сравнение с дамите.

Ето какви са характеристиките на хората с по-дълъг безименен пръст: по-агресивни, по-склонни към поемане на риск, с по-малко задръжки, по-общителни, по-музикални, по-добри в спорта (футбол, баскетбол, бягане на дълги разстояния), по-издръжливи на тежък физически труд, спермата на мъжете е по-богата на сперматозоиди, по-податливи на паразитни инфекции, в детските години – хиперактивност и лесно се разсейват.

Виж на стр. ii характеристиките на хората с по-дълъг показалец