Как винаги да вземате правилното решение

Всеки ден трябва да вземате голям брой решения: от това какво да ядете до това къде да паркирате или пък какво да промените във връзката си, за да върви по мед и масло.

И въпреки че обхвата на проблемите, които трябва да разнищвате ежедневно е огромен, то има някои неща, които са едни и същи и за най-малкия, и за най-важния такъв. 

А ако се вслушате в следващите няколко съвета, можете да бъдете сигурни, че каквото и решение да вземете след това, то ще бъде точно това, което искате. И това важи най-вече за милите нерешителни дами, за които дори това дали да си вземат розов или черен пуловер, може да се окаже истинско предизвикателство.

Съвет #1

Всяко решение има своите плюсове и своите минуси. Първото нещо, което трябва да направите е да премерите на кантар всички положителни и всички отрицателни неща, които ще произлезат от това, което решите. Най-вероятно вие вече имате някаква идея какво точно искате, но все пак преценете дали си залужава или не.

Съвет #2

Една от положителните черти на приятелите е, че можете да се доверите на тях, когато се двоумите за определено нещо. Ако имате дилема, те най-точно могат да разсеят всички ваши съмнения. Ако обаче дори след разговор това не стане, допитайте се и до второ мнение. И накрая, все пак послушайте себе си. Вие сте единственият човек, който ще трябва да живее с това решение след това.

Съвет #3

Всяка минута технологиите се усъвършенстват все повече. Ето защо смело можете да се доверите на някоя от тях, за да си помогнете. Независимо дали мислите, че ви трябва промяна в кариерата или търсите перфектната рокля за сватбата на приятелка, в интернет има всичко. Там можете да откриете куп идеи и предложения, за които не сте и подозирали.

Съвет #4

Понякога, за да стигнете до най-правилното решение е достатъчно да позволите на случайността да има последната дума. И докато има хора, които през целия си живот се осланят на външните фактори, все пак вие се замислете ако стоите пред важно решение. За ежедневните въпроси обаче, случайността може и да помогне.

Съвет #5

Може и да ви се стори клише, но майките винаги са прави. ОК, в повечето случаи! Затова не се притеснявайте да се допитате до жената, която ви е отгледала и ви е дарила цялата си любов. И бъдете сигурни, че тя ще вземе най-доброто възможно за вас решение. Можете също така да се допитате и до някого, който е имал подобна дилема като вашата. И все пак не забравяйте, че всеки случай е различен.

Съвет #6

В някои случаи инстинктите са най-добрият съветник, на който можем да се доверим. Това е така, защото на подсъзнателно ниво, ние знаем най-добре какво наистина искаме и какво е най-правилното за нас. Затова започнете по-често да се вслушвате в шестото си чувство и няма да съжалявате.

Съвет #7

Не му мислете много-много. Понякога има неща, за които не трябва да се замисляте прекалено много, а да се оставите на течението и нещата ще се наредят от само себе си. И все пак гледайте да не сте претрупани с много задачи, а с чисто съзнание. Защото когато мозъкът ви е “претрупан” с информация, тогава е по-вероятно да вземете прибързано решение, което най-вероятно няма да е от най-добрите.

5 дни депресия след ваканцията
Досадните приятели, които всички имаме във Фейсбук
Седемте най-тежки зависимости