Как да сме по-привлекателни за партньора си

Чувството за самоувереност несъмнено ни прави по-привлекателни за околните.

Когато истински обичате себе си, животът магически става по-лесен, а отношенията с хората – естествени и спонтанни. Спирате да пропилявате ценно време в тревоги за това какво мислят другите за вас и каква точно е ролята ви във връзките с останалите. Когато изясните своята лична позиция и приемете, че сте такива, каквито сте, адаптацията към добрите и лошите моменти на всички междуличностни отношения ще стане по-бърза. Гарантирано!

Ето и пет лесни начина, чрез които можем да бъдем по-привлекателни за комуникация:

Не се взимайте твърде насериозно!

Не е нужно да сме перфектни във всяко едно отношение, за да имаме стабилни връзки и любов в живота си. Всъщност, самите недостатъци във всеки от нас са това, което кара останалите да ни възприемат като равностойни и да ни допуснат до себе си. Ако сложите лице на ледена кралица, не се чудете защо не можете да се сближите лесно с когото пожелаете. Съществува определен тип интимност в отношенията, когато разкриваме себе си пред другия, защото той е честен и откровен към нас, без да се страхува да покаже себе си. Хората търсят себеподобни, а именно нашите дребни несъвършенства ни правят хора. Не бъркайте обаче това да приемеш и обичаш себе си с положителните и отрицателните си черти, и това да се стремиш към непрекъснато развитие. Първото означава, че сте надраснали манията да постигнете невъзможното всестранно съвършенство, и сте прегърнали уникалното си, неидеално Аз в неговият пълен блясък. Което е велико. А стремежът към себеразвитие и обогатяване е нужен, за да изживеем живота си пълноценно и да бъдем в хармония със себе си.

Винаги постъпвайте правилно, независимо от обстоятелствата!

Ако страдаме от ниско самочувствие, много често търсим чуждото одобрение, за да сме сигурни, че правим всичко правилно. И ако не го получаваме, това допълнително задълбава проблема и води до редица други. Затова опитайте да не сте толкова фокусирани върху себе си, а обърнете внимание на голямата картина. Подобен тип зависимост от мнението на останалите вреди на начина, по който те ни възприемат и им дава надмощие над самите нас. По този начин изглеждаме слаби и несигурни, и това най-често отблъсква хората. Затова поставете си за цел винаги да постъпвате правилно – ЗАРАДИ СЕБЕ СИ! Показвайте щедрост към близките хора, изслушвайте, подкрепяйте и бъдете насреща за другите. Гарантираме, че това ще ви донесе себедоказване!

Живейте заради себе си!

Целеустремените хора излъчват увереност и чувство за респект, защото са наясно със себе си. Затова не пропилявайте ценно време в чудене какво другите мислят за вас, а вместо това фокусирайте енергията си в нещо полезно. Като например какво искате от живота и как планирате да го постигнете. Какво ви носи удовлетворение и щастливи емоции. Опитайте да се отървете от онзи токсичен глас в съзнанието ви, който непрекъснато буди съмнение за всеки ваш избор. Живейте за себе си!

Изберете щастието!

Ако излъчвате щастие, това несъмнено ще проличи и в отношенията ви с околните. Всеки има за цел да се обгради с позитивни и усмихнати хора, затова бъдете този човек, когото всички искат до себе си. Щастието е като магнит и мисълта, че ще направите деня на някого по-хубав, неизбежно ще зареди с настроение и самите вас. Една от утвърдените техники за постигане на хармония със себе си е да не позволяваме на самокритичното ни Аз да надделява. Нищо друго не би могло да срине страрателно изграденото ни самочувствие така, както безпощадното самокритикуване. Ангажирайте ума си с по-приятни дейности като спорт, четене, любимото ви хоби, креативни начинания или дори може да помагате на останалите. Направете каквото е нужно, стига да не слушате злия глас на собствената си критика. Избирайте себе си и щастието, отново и отново!

И не на последно място се грижете за себе си!

Първата стъпка, към това, да спечелиш любовта на другите, е да се научиш да обичаш себе си.“

Умението да се грижиш за себе си е привлекателна черта в очите на околните, защото тя свидетелства за дисциплинираност и себеуважение. Да имаш контрол върху себе си означава, че другите не те виждат като бреме, което изисква грижи. Хранете се здравословно, тренирайте редовно и обръщайте внимание на емоционалното си здраве – нашата рецепта за успех!

Михаела Кинова