Как да минавате през “нови територии” без стрес

В периоди на голям разход на енергия за адаптиране към неочаквани обстоятелства е много важно да си осигурите източници на положителни емоции. 
Срещите с приятели, четенето на вдъхновяващи книги и блогове, посветени на успешно минаване през предизвикателства и физическото разтоварване със спорт са глътката въздух, от която се нуждаете в точно този момент.

Мечтайте на воля за времето, когато ще сте преодолели трудностите. Представете си момента, когато ще сте разрешили проблема и се фокусирайте върху приятното усещане, че неприятностите са вече само спомен. В такива моменти може да ви хрумнат неочаквани идеи за решение. 
Приемете факта, че за да се освободите от една неприятна емоция, трябва да ѝ дадете време и пространство да я усетите и да я преживеете. Няма друг начин. Знанието, че емоциите отминават, така както идват, ще ви помогне да спрете да се страхувате от самата емоция и ще я “пуснете” да си отиде по-лесно. 
В крайна сметка, най-ценното нещо, което можете да направите за себе си е да се научите да изживявате всеки ден с любопитство и приемане.

Автор: Мария Димитрова

Love.не… Или защо сме все така самотни във Фейсбук
Дрехите издават психичното ни състояние
Заплашва ли те криза на 30-те?
7 правила за най-ефективната дрямка