Изненадващо откритие: Котките скъсяват живота на жените

Жените, които гледат котки, са изправени пред по-висок риск от заболявания, обявиха учени.

Тяхното откритие е доста стряскащо, особено на фона на популярното схващане, че домашните любимци, и в частност котките, са полезни за доброто ни здраве.

Новината бе публикувана, след като три отделни проучвания на американски учени са установили връзката между котките и по-високата смъртност сред техните стопанки.

Едно от проучванията открива, че при собствениците на котки съществува по-висок риск от смърт в следствие на колоректален рак. Друго проучване установява, че мъжете, които имат котка, имат двойно по-висок риск от смърт заради рак на белите дробове. При жените с котки рискът е дори тройно по-висок. Не е открита обаче връзка между рака на белите дробове и отглеждането на кучета, нито за мъжете, нито за жените.

5 неща, които да направите за свое добро

Ако сте на възраст над 40 и искате да отслабнете

В сайта Psychology Today припомнят, че и преди изследвания са откривали връзка между повишен риск от рак при собствениците на домашни любимци. Изглежда, че при жените най-опасни са котките, но също и птиците.

Учените не могат да определят категорично каква е причината рискът от заболявания да се завишава заради домашните питомци. Но обръщат внимание на друга опасна тенденция – за тези проучвания да не се говори много, тъй като огромната индустрия за храни и аксесоари за домашни любимци няма интерес от това.

Голото тяло има силата да лекува, вярва Джулиан Хъф

Hero SliderPopular