Дрехите издават психичното ни състояние

За опитни специалисти един поглед в гардероба е достатъчен да могат да дадат доста точна оценка на характера, моментното емоционално състояние, страховете и желанията ви.

Трейси Динунцио, главният мениджър и основател на онлайн магазин за мода, се е специализирала в психология на стила на обличане. Ето до какви любопитни изводи е стигнала:

1. Гардеробът ви е пълен с логата на различни известни марки

Много вероятно е да се опитвате да скриете истинската си личност.

“Познавам много млади жени, които купуват само дрехи с голямо лого, което да се забелязва отдалеч. Често това означава, че преходът от пубертета към пълнолетието не е бил много лесен и чрез покриването си с лого на известни марки, те символично търсят начин да се скрият.”

2. Гардеробът ви е пълен с дрехи… без цвят

Искате да останете незабелязана

“Когато една жена се облича единствено в дрехи с неутрален цвят, това често е свързано с желанието й да се скрие. Може да е въпрос на ниска самооценка, интровертна нагласа или прекалено голяма предпазливост в отношенията с хората.”

3. Имате само панталони


Разчитате много на мъжката си енергия, за да се справяте с проблемите в живота.

“Жените, които не носят рокли, а се придържат само към панталони, обикновено са интересни личности, но имат усещането, че трябва да прикрият сексапила си, за да се вместят в социалната или работна среда, в която се движат.”

4. Гардеробът ви е пълен с дрехи, които не носите (етикетите са свалени)

Трудно ви е оставите миналото зад себе си. 

“Купчината дрехи, които не носите, но и не изхвърляте, показва нежеланието да се откъснете от миналото. Често това се забелязва и при тревожни хора, които трудно се отпускат по принцип или такива, които са “залепнали” към гнева или някаква друга недоизживяна емоция.”

Вижте още на стр. ii