“Дълго време страдах, но тайните те разболяват още повече”

Лейди Гага е една от известните личности, които винаги са били откровени за своите психични проблеми.

Сега певицата излиза с емоционално отворено писмо, което да обърне внимание на тези проблеми и колко разпространени са те всъщност.

Гага апелира да изтрием стигмата, която тегне над хората с психични проблеми. “Те не са признак на слабост, нито са морален провал”, подчертава звездата в своето писмо, публикувано във вестник Guardian.

“Самоубийствата са най-екстремната видима проява на по-голямата здравна заплаха, която до този момент не сме адресирали адекватно,” убедена е Лейди Гага. “Стигмата, страхът и липсата на разбиране засилват страданието на засегнатите хора и пречат да се предприемат решителните мерки, от които отдавна се нуждаем.”

Певицата изтъква факта, че един от всеки четирима души ще изпита психичен проблем в някакъв етап от живота си, както и това, че годишно 800 000 души отнемат собствения си живот. “Понякога това са известни имена като Антъни Бурдейн или Кейт Спейд, но всички те са синове или дъщери, приятели и колеги, обичани членове на семейства.”

Лейди Гага споделя и това, че след смъртта на Бурдейн и Кейт Спейд самата тя е изпаднала в тежко състояние. “Страдах дълго време, но искрено вярвам, че да пазиш това в тайна те разболява още повече.”

“Всички ние можем да се научим как да оказваме помощ, ако наш близък преминава през труден период. И всички можем да бъдем част от едно ново движение – в това число и хората, които страдат от психични заболявания – което да накара правителствата да превърнат психичното здраве в приоритет,” убедена е звездата.

Селена Гомес преживява тежък емоционален срив

Hero Slider