Чаша студена вода и разходка разсънват най-добре

Да си го признаем – ставането рано сутрин е трудно за повечето от нас. Особено в студените дни, когато никак не ни се иска да се измъкнем от топлото легло.

Но въпреки дразнещия звук от алармата и тревогите за предстоящото от деня, има няколко стъпки, които превърнати в навик, ще направят ставането “по-безболезнено”.

Усмихнете се

Отворите ли очи, дори преди да сте станали от леглото, усмихнете се. Без причина. Това незабавно ще активира доброто ви настроение, а този трик е успешен за прилагане през целия ден.

Закуска

Непременно включете в програмата си закуска с любимата ви храна. Дали ще бъде чаша ароматно кафе или плодов кекс, може би мюсли, това ще ви накара да станете с желание, за да се насладите на закуската. И ще ви даде енергия за през деня.

Облеклото

Пригответе аутфита си още от вечерта, така няма да губите време в чудене какво да облечете и ще ви е доста по-лесно.

По-рано

Станете по-рано, за да имате време да се подготвите за излизане. А ако няколко пъти подред пренебрегвате алармата, настройте я за още по-ранен час.

Вода

Щом станете, изпийте чаша студена вода. Ще накара тялото ви да се събуди.

Музика

Пуснете си любимата динамична музика, докато се обличате и закусвате. Ще подобри настроението ви.

Планирайте

Отделете си 10 минути, за да си направите план за деня. Така ще знаете какво точно трябва да направите, кое да бъде първо и т.н. Това ще ви спести излишен стрес от недостиг на време за всичко.

Разходка

Идете на кратка разходка преди работа. Разходете кучето, идете до пекарната за баничка, или ако срещата ви е скоро, идете пеша. Една приятна разходка ще ви релаксира и ще поемете задачите си много по-спокойни.

10 най-лоши навика на пристрастените към техниката
Няколко начина да бъдем щастливи с по-малко пари
Кога жените се чувстват най-уверени?