Ако си говорите сами, може би сте по-умни

Вероятно сте виждали някой да си говори сам и ви се е струвало странно, нали? Или пък вие самите често се хващате да си говорите.

Спрете да го мислите и се успокоете, не сте луди. Учените разкриват, че мисленето на глас е признак, че сте по-умни от останалите. Ето защо!

По-лесно структурирате мислите си
Тези, които си говорят сами, са по-добри в структурирането на своите мисли и им е по-лесно да обработят повече от една мисъл в даден момент. Когато изкажат проблемите си на глас пък, се чувстват по-спокойни и по-лесно се справят с нещата, които ги тревожат. Експертът Линда сападин споделя, че ако човек си говори на глас, по-лесно взема важни решения, тъй като с лекота се фокусира върху важните неща.

Имат по-добра памет
Хората, които изказват нещата на глас ги запомнят по-лесно в сравнение с останалите хора. Това е и прекрасен начин да си припомним някои забравени неща, тъй като по този начин се структурира по-добре мисълта в мозъка.

Умът ни става по-бърз
Някои проучвания показват, че хората, които говорят сами на себе си, мислят по-бързо и с по-голяма яснота. След проведен експеримент, те открили, че когато хората говорят на глас в магазина, по-бързо се ориентират в обстановката и по-бързо откриват продуктите, които търсят.

Постигат по-лесно целите си
Хората, които на глас определят целите си, ги постигат много по-лесно от онези, които не го правят. Ако на глас си изясните целия процес на тяхната реализация, то когато предприемете необходимите стъпки, ще ви бъде много по-лесен процеса. И изведнъж нещата ще ви се струват много по-реалистични.