9 начина да избегнем стреса по празниците

Включете в графика си време за почивка

Празниците са почивка от работата, но понякога имаме нужда от почивка от самите празници. Докато планирате кога ще купите подаръци на цялото семейство, кога ще отидете на обяд при баба ви и т.н., включете един следобед, в който ще наваксате с любимия си сериал. Една вечер, прекарана под одеялото на дивана няма да ви навреди, а няма да загубите нищо, ако не присъствате на поредното събиране в най-добрата ви приятелка. Придържайте се към собствения си график така, както се придържате към обещанията, които сте дали на останалите.

Не забравяйте, че празничната вечеря е чисто и просто една вечеря

Притесненията дали сте се справили с приготвянето на храната, дали всички от семейството ще си прекарат добре и дали всичко ще мине по план са напълно основателни. Но не им позволявайте да ви отнемат удоволствието нито от храната, нито от самото семейно събиране. Пуснете се по течението и се насладете на момента.

Изтрийте запаметената информация за кредитни карти от телефона и компютъра си

Стресът често значи едно – излишно харчене на пари. А стресът по празниците може да бъде пагубен за бюджета ви. За да се предпазите, вземете превантивни мерки. Тези няколко допълнителни минути, в които търсите дебитната или кредитната си карта, може да са много полезни, давайки ви време да обмислите дали наистина имате нужда от още едно плато за сервиране и поредните декоративни възглавнички.