6 начина да станем по-щастливи

Кога беше последният път, когато се засмяхте спонтанно? А колко често си позволявате да се отпуснете и да помечтаете?

А забелязвате ли, че редовно забравяме значението на думите “забавно” и “добро прекарано време”. Защото се притесняваме до такава степен, че дори когато намерим време, за да се отпуснем, ние чувстваме угризения и чувство за вина.

Мнението на експертите 

Психолозите твърдят, че обикновено най-щастливи и доволни от живота си са тези хора, които имат способността да виждат и оценяват малките неща в ежедневието си. Фактът, че губим способността да обърнем внимание и да сме доволни от простите неща, до голяма степен се обяснява с напрежението и натиска, който изживяваме като възрастни. Когато се прибираме вкъщи уморени и разочаровани след 10-часов работен ден, имаме ли настроение да се насладим на залеза? Ако го изпробваме обаче, то е сигурно, че гледката ще ни компенсира всички нерви от деня. 

Ето и шест идеи как да се усмихнете отново:

Отидете на танци 

Ще премахнете цялата негативна енергия от ежедневието си чрез един много приятен начин, а именно танците. Не е необходимо да сте Фред Астер, за да излезете и да отидете да танцувате и да се забавлявате с приятелите си, нали?

Научете музикален инструмент

Китара, пиано, барабани или каквото друго сте искали да научите още от малки и никога не сте имали възможността да го направите. Е, сега ви е времето. И бъдете сигурни, че ще се забавлявате по време на процеса, независимо от резултата.

Съберете приятелите у дома

Можете да поканите приятелите си за една нощ в седмицата и да прекарате вечерта в приятно похапване, гледане на филми или игра на карти/домино/монополи. Кой е казал, че само децата имат право да играят?

Направете си градина 

Независимо дали имате малка градина или тераса, можете да я превърне в малък оазис. Така ще можете да се отпускате всяка вечер в личния си рай.

Разхождайте се

Една обикновена разходка с колата, с велосипеда или пеша може да ви отпусне и развесели много. А ако си вземете верен приятел за компания, доброто настроение ви е гарантирано.

Спортувайте

Спортът действа благотворно не само на тялото, но и на психическото здраве. Той ще направи силуета ви красив, ще ви отърве от стреса през деня и ще ви направи по-усмихнати и щастливи.
Кошмарът на ранното ставане сутрин
7 неща, които правят една жена красива
По какво ще познаете силната жена