5 урока за приятелството, които научаваме на детската площадка

Малките деца често са най-добрите примери, що се отнася до приятелствата.

С тяхната чистота, добронамереност и жизнерадостност, те са перфектните магнити за нови взаимоотношения. Това е така, защото те все още нямат предразсъдъци, задни мисли и не са обременени със стари преживявания.

Именно затова бихме могли да понаучим това, онова от малчуганите, за да се радваме на страхотни приятелства.

Ето какво научихме от детската площадка:

1. Възползват се от всички възможности за приятелства

Докато са на детската площадка, децата се възползват от всяка възможност, за да създадат ново приятелство с някое дете. За тях няма особено значение кой е насреща. Забелязали ли сте, че те винаги са готови да споделят играчката си и да “примамят” новата си дружка?

Е, урокът тук е, че никога не се знае къде може да попаднете на нов потенциален приятел. С чиста съвест, можете да потърсите нови запознанства. Децата го правят, защото приятелите носят щастие. Затова бъдете приветливи и не се страхувайте да се заговаряте с хората, не се притеснявайте и да споделяте.

2. Споделят

Както вече споменахме, споделянето е в основата на всяко приятелство. То е знак за щедрост и подкрепа. Когато едно дете споделя неговата играчка в пясъчника, то показва способност да се грижи за другите, съпричастност и щедрост. И резултатът е, че другите деца започват да се чувстват по-добре и съответно започват да го харесват.

Същото важи и за възрастните. Разбира се, когато възрастните искат да покажат грижа, съпричастност и щедрост, те обикновено го правят чрез комуникацията, подкрепата и интимността, а не с кофичката и греблото от пясъчника. Затова ако искате повечето хора да ви харесват, не се притеснявайте да споделите вашите мисли и емоции и им отделяйте от времето си и подкрепата си. Споделянето е първата стъпка към интимност, а интимността е в основата на солидните приятелства.

Hero Slider