5 стратегии за повече вдъхновение

Има периоди на голямо вдъхновение и такива, в които нищо ново и интересно не можем да измислим. Как да “мислим извън рамките” и да стимулираме креативността си?

Случвало се е на всички ни – хрумва ни гениална идея как да решим един
проблем или да подобрим нещо в живота си, но точно в този момент сме
заети с някакво занимание и решаваме, че по-късно ще се върнем към тази
идея. Какво е разочарованието, когато се оказва, че не можем да се сетим
какво точно ни е хрумнало! Ето някои стратегии за повече вдъхновение и развиване на творческото ни мислене:

1. Поддържай контакт с хора, които имат различно мислене и изпробват неща, които ти все още не си опитала. Така ще разшириш хоризонтите си и ще ти хрумват неща, за които преди не си се сещала.

2. Винаги носи тетрадка в себе си, в която да записваш на момента добрите идеи. Ако си привърженичка на новите технологии, си води записки в органайзера на телефона си.

3. Прави си всекидневен брейнсторминг. Нужни са ти 15-20 минути на концентрация и развихряне на въображението, за да се снабдиш с възможно най-много варианти на решение по някакъв въпрос. Сутрин рано след ставане и късно вечер преди лягане е времето, когато сме най-креативни.

4. Филмите, книгите, театрални представления, изложби, разговорите до късно през нощта с приятели.. .Всички те са източник на вдъхновение.

5. Преди години семинарите и уъркшопите бяха някакви екзотични неща за България, но сега постоянно се организират такива събития, от които можеш да научиш много и да го интегрираш в собствения си живот. Само трябва да “отсееш зърното от плявата”, за да откриеш за какво си заслужава да отделиш време и средства. Проучи внимателно отзивите за хората, които водят семинара или уъркшопа и реши дали точно от това имаш нужда в момента.

Виж още:
Разбери дали си готова за бебе
Какво говорят пръстите на ръцете