5 дни депресия след ваканцията

Топъл пясък, шумът на вълните, коктейл в ръката… но това вече е само спомен, а вие вече сте в офиса и лошото настроение е налице.

Оказва се, че това е типично състояние и ще трае около пет дни след като се приберете от своята почивка.

Според проучване най-лошото, което ще ви сполети в този момент е липсата на концентрация. Поне в това се кълнат запитаните 2000 британци. Една десета от жителите на Острова пък обясняват, че се нуждаят от поне 10 дни, за да превключат на работен режим.

Те обясняват, че като се върнат в офиса им е трудно да се съсредоточат и често допускат грешки. 16% изпускат срокове, а един на всеки шестима души признава, че прекарва повече време в социалните мрежи.

Повечето обаче са единодушни, че намират утеха в нездравословната храна, тъй като тя уж подобрявала настроението им. Само ¼ се опитват да се хранят здравословно.

“Първите симптоми са свързани с появата на “безпокойство, тъга, апатия, раздразнение, липса на концентрация, а по някога и до загубата на сън”, обясняват испански експерти.

За да се избегне “Синдромът годишна отпуска”, те съветват почиващите да се завърнат няколко дни преди да започнат работа, за да имат възможност да се адаптират.

Други варианти, които ще ви накарат да се почувствате по-добре обратно вкъщи, е да измислите нещо специално. Съберете се с приятели – облечете се хубаво и излезте на бар. Можете и да планирате следващото си бягство извън града. Излизайте по-често сред природата и се наслаждавайте на спокойствието. Тези методи определено ще ви накарат да се чувствате доста по-добре.
Popular