10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Хората сме създадени така, че да се страхуваме от самотата и винаги да търсим компанията на своите себеподобни.

Но дали самотата наистина е толкова лоша? Какво би станало, ако поне веднъж се осмелите да направите нещо сама, без да изпитвате нужда да го споделите с най-добрата си приятелка, с половинката или с цялата компания? Със сигурност в началото ще се чувствате странно, но в последствие ще разберете, че чувството е било коренно различно, само защото сте се осмелили да го изживеете и споделите единствено и само със себе си.

Всяка жена трябва поне веднъж в живота си да направи следните 10 неща сама. Когато изпълните този списък, със сигурност ще разберете хората, които казват, че за някои да си сам е самота, но за други е свобода.

Отидете на разходка в планината

Позволете си да останете насаме със себе си и природата, дори знаейки, че мускулите ще ви болят поне няколко дни след това, но гледката от високо и времето, което сте прекарали в планината, ще останат с вас много по-дълго. Докато сте там, постарайте се да освободите съзнанието си от всички мрачни мисли, с които ежедневието ви е наситено и просто се наслаждавайте на момента, на чистия въздух и на красотата, която ви заобикаля.

Отидете на парти, на което познавате само домакина

Технически не сте сами, но домакинът със сигурност няма да може да ви обръща внимание през цялата вечер. Никой не обича да ходи на парти сам, но пък това е една хубава причина да се запознаете с нови хора и да завържете интересен разговор.

Посветете цял ден на града, в който живеете

Можете ли да кажете, че сте разгледали всички забележителности на мястото, в което живеете от две, три, пет години или дори цял живот? Отделете достатъчно време, за да си съставите план, отбележете забележителностите на карта, заредете телефона си, и се пригответе да се влюбите в града, който наричате свой дом.

Отидете на концерт

Вероятно неведнъж ви се е случвало в града ви да пристигне група, която обожавате и от години си мечтаете да чуете на живо, но след това да се окаже, че на събитието няма кой да ви придружи. Е, следващият път отидете въпреки това! Не си мислете, че някой дори ще забележи, че сте сама, тъй като хората, които са там, са заети с това да се забавляват и да се наслаждават на музиката. Което трябва да направите и вие.

Пътувайте до мечтана дестинация

Без значение дали е близо, или далеч, пътуването, което предприемете сами, завинаги ще остави отпечатък в съзнанието ви. От една страна, няма да се съобразявате с плановете и желанията на никой друг, а от друга – ще опознаете себе си в една нова среда и култура. Винаги можете да разчитате на любимата ви музика и книга, които няма да ви оставят да скучаете по време на пътуването.

Отидете на кино

Може да ви изглежда като незначително преживяване, но само си представете положителните качества на ходенето на кино соло: отивате когато и където искате, на който филм пожелаете и не трябва непрекъснато да обяснявате кой е този или онзи актьор, тъй като приятелката или половинката ви не са достатъчно запознати. А резултатът от цялата ситуация е фактът, че ще се насладите на лентата много повече, отколкото по принцип.

Намерете си ново хоби

Ако от много време искате да се запишете на курс по грънчарство, защо не го направите в крайна сметка, макар да нямате приятелки, които изявяват същото желание? Все пак там ще срещнете хора със същия интерес и е много вероятно да завържете ново приятелство. Това, разбира се, важи за всичките ви интереси, било то танци, готвене, литературен клуб и т.н.

Посветете се на вдъхновяващ DIY проект

Това е лесна задача – отваряте Pinterest или Instagram и просто се вдъхновявате! Няма значение дали ще е нещо малко, например комплект вази, изработени от буркани, които собственоръчно трябва да облепите с дантела и хартия, или става дума за пребоядисване на спалнята ви. Възможностите са безброй, а за тях ви трябва единствено желание и свободно време.

Отидете на ресторант 

Когато сте свикнали да споделяте храненето си с половинката, семейството и приятелките, може да ви трудно да си представите, че може да се насладите на храната си сама. Но именно това е причината, заради която трябва да го направите! Ако не можете да си представите да отидете на обяд или вечеря, започнете от сутрешното кафе, придружено от вкусен кроасан и ще забележите колко приятно може да бъде дори това малко преживяване.

Поживейте известно време сама

Ако някога ви се отдаде възможност да се изнесете в ново жилище, което не споделяте с родители, половинка или съквартиранти, не се колебайте да се възползвате от нея. Това е особено важно за интровертите, които в края на деня имат нужда просто да останат насаме със себе си и мислите си. Но дори да не се причислявате в тази група, само си помислете: не нужно някой постоянно да знае къде сте, не е нужно да се притеснявате за къщните задължения, всичко е подредено така, както вие пожелаете и можете да се разхождате по бельо по цял ден, без да се притеснявате. Звучи страхотно, нали?

tips