10 начина да се справим със стреса

Забързаният ритъм на големия град и натовареното ежедневие често не ни оставят шанс да релаксираме и да се отърсим от стреса. Ще ви разкажем как правилно и пълноценно да си почивате, за да поддържате тялото и ума си във форма.

Следването на тези съвети е важно за всяка една от нас целогодишно. Но като че ли през декември, между всички ангажименти, планирането на празниците, на пътуванията и избора на подаръци, стресът още по-често взема връх. Затова именно сега бъдете добри към самите себе си. Подарете си малко време и дайте на тялото и ума си почивка, топлина и релакс.

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ВАНДА СЕРРАДОР

„За да сте в отлично здраве и с добро самочувствие, е важно да отделяте време за себе си, за отмора на ума и тялото. Препоръчвам ви да посвещавате поне един ден в седмицата изцяло на себе си. Напълнете си вана с гореща вода, запалете свещи, пуснете приятна музика – създайте си релаксираща обстановка.“

Ванда Серрадор, експерт в грижата за кожата на лицето и тялото от The Body Shop

10 ПРОВЕРЕНИ НАЧИНА ДА РЕЛАКСИРАТЕ:

ЛЮБИМАТА МУЗИКА

Музиката има невероятната способност да променя настроението ни. Отделете време и си направете плейлист с любимите ви релаксиращи тракове и го слушайте всеки път, когато чувствате умора, раздразнение или напрежение.

МЕДИТАЦИЯ

Медитацията е чудесен начин да „почистиш“ и успокоиш ума си и да възстановиш душевния си баланс. Намерете уютно тихо място, затворете очи и направете няколко много дълбоки вдишвания и издишвания, за да неутрализирате стреса.

МАСАЖ

Стресът се натрупва в тялото ни и с времето се усилва, оставяйки ни без сили. Отпускащият масаж помага да намалим напрежението и носи самочувствие. И знаете ли кое е най-хубавото? Можете да си правите масаж и самостоятелно в домашни условия. За това са ви нужни само няколко капки масло – например Масажно масло Лимонена трева и 10 минути от вашето време. Масажирайте главата и ръцете си, за да се отпуснете.

ЖИВЕЙТЕ АКТИВНО

Физическите упражнения способстват отделянето на ендорфини или така наречените „хормони на щастието“. Те мигновено подобряват тонуса и самочувствието ви. Постарайте се да отделяте време за любимите си физически активности – танци, йога, бягане, фитнес, няколко пъти седмично.

РАЗХОДКИ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ

Разходките край морския бряг или в градския парк гарантирано подобряват състоянието ви. Обувайте удобни обувки и излизайте на чист въздух. Впрочем, вечерните разходки подобряват и съня.

ПЪЛНОЦЕННО ХРАНЕНЕ

Свежите плодове и зеленчуци са прекрасна междинна закуска в натовареното ежедневие. Те не само утоляват глада, но и обезпечават необходимата доза витамини и минерални вещества.

ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН

Недостатъчното количество сън и ранното ставане могат да доведат до хронична умора. Старайте се да си лягате в един и същи час и да спите не по-малко от 7-8 часа в денонощие. Ако имате възможност да си позволите следобедна дрямка – не я пропускайте. В случай, че страдате от безсъние, пробвайте да нанесете няколко капки Масажно масло Френска Лавандула на точките за измерване на пулса. Това ще ви помогне да се отпуснете и да заспите бързо.

ХОБИ

Заниманията с нещо любимо са най-лесният и достъпен начин да се почувстваш щастлив. Отделяйте по няколко часа седмично за своето хоби – рисуване, пеене, танци. Всичко, което повдига настроението ви, ще свърши работа.

ГОРЕЩА ВАНА

Отличен начин да се абстрахираш от суетата на ежедневието е горещата вана. Запалете свещи, пуснете си отпускаща музика и си създайте релаксираща атмосфера. Напълнете ваната си и разтворете във водата няколко дози Египетско мляко и мед за вана Spa Of The World. Изберете любим скраб за тяло от серията Spa Of The World и го нанесете на кожата с масажни движения. След това, нанесете тънък слой детокс-глина за тяло с бамбуков въглен.

ПОЗИТИВИЗЪМ

Силата на позитивното мислене е безусловна. Затова обичайте себе си, грижете се за своето тяло и посрещайте всеки нов ден с усмивка! Ще видите, че приятните промени в живота ви са на прага ви.