Перфектният грим само за 5 минути!

За да си спестите време, следвайте тази грим рутина, за която са нужни само около пет минути.

Когато бързате, отделете време за добра основа и поставете един-два бързи акцента, с които да придадете по-изискан и свеж вид на лицето си.

Изравнете тена на лицето с BB/CC крем

Цялостното покриване на лицето с крем, коректор, фон дьо тен, пудра е определено най-дългата част от рутинния грим. За да си спестите време, използвайте BB или CC крем. Той върши същата работа като овлажняващия крем, докато покрива лицето ни с един тон и тушира зачервяванията и петънцата по кожата. Освен това има по-леко покритие и стои много адекватно през горещия сезон, особено в ежедневието.

Използвайте бронзираща пудра

Само с един бърз замах на четката над слепоочията, по страните на лицето и точно под скулите и веднага ще придобиете съвсем различен вид. Лицето става по-изразително и оптически по-слабо, тенът е подчертан.

Опушени очи?

Звучи като нещо, което изисква много време и прецизност, но не е задължително. Експертите  издават един трик, с който бързо и лесно да опушите очите си. Това може да се постигне като нанесете по една линия черен молив над горните и долните мигли. След това използвайте специалния апликатор на молива за разнасяне, за да създадете прелеете пигментите – и сте готови.

Друг бърз вариант е да подчертаете окото с тъмнобежови сенки, като ги нанесете с едно движение върху горния клепач, преливайки цвета до над сгъвката. Без светлосенки, без очертаване на окото с молив – когато нямаме време, малко цвят е достатъчен да дефинира погледа. Завършваме с един слой спирала и гримът на очите е готов.

Акцентирайте на устните

Ако останалият грим е в неутралната земна гама, то акцентирайте върху устните. Ако обаче решите да заложите на опушен грим, то можете да сложите просто един нежен розов гланц.

Подгответе кожата си за лятото с натурални ексфолианти
Правилата за перфектен тен с автобронзант
Най-добрият балсам за устни това лято? Направете си го сами!