Всичко за модните тенденции от Седмицата на модата

Море от зелено, рокли на точки, неон и още от новите тенденции.

Три дни след края на седмицата на модата в Ню Йорк и в последния ден от Лондонската събрахме най-отличаващите се трендове за идните сезони. Виждаме, че модата през пролетта, есента, както и есента се припокрива. И през трите сезона жълтото и зеленото ще бъде навсякъде заедно с вечно стилните тоалети в неутралната гама.

Това, което ще се промени, е начинът, по който ги съчетаваме. Знаем, че най-старият трик в модата през студените сезони е наслагването на пластове за по-стилен ефект. Този път, обаче, виждаме необичайно комбиниране на текстури и цветове, а правилата за съставяне на тоалетите напълно изчезват. Артикули,  които по принцип се носят отдолу, сега са поставени на преден план, недовършени парчета плат служат за декорация, а някои дрехи са съставени от пет различни мотива едновременно.

Този разтурен стил дава много възможности за експериментиране, така че гардеробът ни бързо ще стане разнообразен в следващите сезони.

Сред платовете виждаме много често прозрачния шлейф, сатена и плетивата. В повечето случаи, обаче, всяка от тези текстури е в комбинация с друга, за да се постигне още по-интересен ефект.

Акценти от пролетното ревю на Виктория Бекъм

Разбира се, има някои класики за сезоните, които ще продължат да присъстват в тенденциите като тъмните цветове за есента, сивото за зимата и пастелните нюанси за пролетта.

Но като изключим тях, тенденциите през идните сезони са много разнообразни и различни в сравнение с други години. И точно това е интересното в модата – нещо познато може да се превърне в съвсем ново, когато е включено в нетрадиционна комбинация.

Вижте как го направиха дизайнерите по време на Седмицата на модата тази година, като разгледате снимките в галерията.

Снимки: Profimedia

Риана с бална рокля и бели маратонки Nike

Гостите на Седмицата на модата в Ню Йорк

Fashion GalleryPopular