Вечният модел обувки съществува и е дело на Chanel

Питали ли сте се дали има модел обувки, който е на практика вечен и винаги ще изглежда актуално и стилно?

Такъв действително съществува и е създаден през 1957 г. от Chanel.

Това са бежовите пантофки с черен връх и средновисок масивен ток. Дизайнът им е дело на самата Коко Шанел, като тогава нейното вдъхновение идва от линията на мъжките обувки. По-светлата част на пантофките същевременно издължава краката оптически, така че не е чудно, че дамите моментално се влюбват в този модел.

Повече от 60 години по-късно, същият модел продължаваме да виждаме на буквално всяка седмица на модата. Силуетът на двуцветните пантофки е все така непреходно елегантен и напълно универсален, а благодарение на двата контрастиращи цвята, обувките изглеждат достатъчно оригинални и служат като прекрасен стилен акцент в най-разнообразни визии.

Спокойно можем да живеем с 5 чифта обувки

Самата марка Chanel продължава да произвежда обувките, като вариациите никога не се различават драматично от оригинала.

Има доста фенове на модела, които биха искали да имат модела и в други цветове, но Chanel се придържат към оригиналната визия на мадам Коко и не посягат на тази абсолютна класика в черно и телесно!

35 неща, които ще бъдат модерни до края на света

Разбира се, ако моделът ви харесва, но не можете да си позволите Chanel, това не е причина да се отчайвате. Доста масови марки ежегодно копират обувката и можете да намерите телесни обувки с черен връх във всякакви вариации – от равни пантофки до стилето. И всички носят френския чар в себе си.

Най-горещите дизайнерски обувки в Инстаграм