Вадете от гардеробите синята оксфордска риза

Синя риза от памук с широка кройка – ето коя ще бъде дрехата на пролетта.

Този привидно обикновен, базов елемент на стила превзема модата през новия сезон. И това не бива да ни изненадва. Easy to wear философията ясно се откроява като доминираща тенденция в момента, затова и изглежда, че пролетните ни визии все повече ще бъдат конструирани около точно такива класически и ултра семпли елементи.

Класическата синя риза е нещо, което попадна в полезрението на модните експерти още с появата на Меган Маркъл на “Уимбълдън” през лятото на 2018-та. Прочетете още: 35 неща, които ще бъдат модерни до края на света

Тогава херцогинята постъпи смело и облече много модерно съчетание от широк бял панталон и оувърсайз синя риза в райе. Нейната синя риза е на Ralph Lauren, но в момента марките от всеки ценови клас предлагат своя версия и изборът е наистина огромен (вижте в галерията някои находки,  сред които сложихме и една широка синя риза Zara).

Как да носим широката синя риза?

Най-добрата селекция за капсулния гардероб на една жена

Най-добрата селекция за капсулния гардероб на една жена

Отговорът е очевиден. По много и различни начини. Опцията с бял панталон, както го направи Меган, е прекрасна. С черен панталон или черна пола синята риза стои също добре. Можете да пробвате и вариант с костюм, като се заиграете с цветовете или десените.

Хубавото на тази класическа дреха е, че съчетава елегантност и комфорт. И че както и да я съчетаете, трудно можете да изглеждате зле. Определено това е от типа тенденции, които радват стилните жени с практични предпочитания!

от Петя Бондокова
Снимки: Profimedia, PR

Fashion GalleryPopular