Trend Report: Обемът на почит

В крак с останалите завръщащи се тенденции от 80-те и 90-те, пухените якета се оказаха под номер едно в шопинг списъка ни този сезон.

Ако търсите нещо, което да се впише в елегантния ви гардероб без особени затруднения, пухенката не е за вас. Но ако модните експерименти са ви в кръвта и често черпите вдъхновение от модния подиум на Balenciaga и стила на Кендал Дженър, този тип якета ще влязат в главната роля в зимния ви арсенал.

Благодарение на обема, който създават, пухенките понякога са трудни за стилизиране. Но има две основни опции, когато оформяте съчетания с тях. Първата е да балансирате обема в горната част на тялото с нещо по-обикновено и прилепващо в долната: черни скини джинси, плътен чорапогащник и пола, а защо не и пола молив?

Втората е да се възползвате максимално от обема с широк панталон или миди пола, комбинирани с овърсайз пуловер, който дискретно се показва под ръба на якето.

Няколко интересни стайлинг предложения с пухено яке ще откриете в галерията! Още модни находки за зимата ви очакват в магазините Collective

Фотосесията е заснета за списание EVA;
Фотография – Георги Андинов; Силист – Сандра Клинчева; Грим – Алина Манова; Коса – Георги Петков; Модел – Милица (Ivet Fashion)