Trend Report: Най-горещите тенденции в момента, според Google

За втора поредна година от Google публикуваха списъка си с най-популярните модни тенденции, които потребителите търсят с помощта на световноизвестната търсачка. 

Резултатите никак не ни изненадаха, предвид факта, че въпросните трендове доминираха както на модните подиуми, така и в стила на любимите ни звезди и блогъри, от които обожаваме да черпим вдъхновение. Според Google те ще продължават да са на върха и през идващата есен.

Бомбър якето

Любимата ни връхна дреха, която категорично измести коженото яке от челната позиция още през пролетта, през есента ще бъде двойно по-актуална. Според данните на търсачката, това се дължи основно на звездните почитатели на този елемент в облеклото, сред които топмоделите и модни икони Джиджи Хадид и Кендал Дженър, а също и риалити звездата Ким Кардашиян. Освен всичко останало, якето е унисекс модел, който пък става още по-популярен при мъжете, благодарение на Дейвид Бекъм. Това автоматично значи, че този модел без проблем ще се впише във всеки гардероб, а допълнително доказателство са есенните предложения на дизайнерите, които го изработват от материали като сатен и промазан текстил, в цветове като черно, тъмносиньо, пудрено и каки.

Голите рамене 

Отразяващи бохемската романтика по най-добрия начин, голите рамене най-добре се вписват в една от най-търсените тенденции на търсачката, а именно “свободен дух”. Още от началото на лятото видяхме как блузите, ризите и роклите с голи рамене заляха социалните мрежи, превръщайки тренда в подходящ за абсолютно всяка ситуация. И как иначе, щом чрез него всяка дама с лекота успява да подчертае тази женствена част от тялото си, а именно раменете, деколтето и шията? Звезди като Оливия Палермо и блогъри като Ейми Сонг и Киара Ферани, дори Първата дама на САЩ Мишел Обама, доказаха колко универсален е той.

Роклята кимоно 

В разгара на лятото Риана и Бионсе ни демонстрираха как точно се носи този тип дреха в града, но те съвсем не са единствената причина да се влюбим в модела. Още една модерна интерпретация на бохемския шик, роклята тип кимоно е свободна, безкрайно удобна, но същевременно женствена, благодарение на широкия колан, пристягащ я на талията. В добавка идват и широките ръкави, които носят прохлада в горещите летни дни. Този стил се смята за подходящ за всякакви събития и за дами от всяка възраст, предоставяйки идеално поле за експерименти с аксесоари и бижута.

Гащеризонът

Къс или дълъг, едноцветен или в принт, с широк крачол или прилепнал, гащеризонът заема първото място в търсенето по стил “готови за излизане”. И макар потребителите на Google да го свързват основно с млади дами като Тейлър Суифт и Кайли Дженър, звезди като Кейт Хъдсън и Джесика Алба доказаха, че той има място и в гардероба на улегналата, стилна бизнес дама, която рядко се повлиява от писъците на модата.