Топ 10 на цветовете за есента според Pantone

За да са в крак с представянето на дизайнерските колекции за есен/ зима 2014, от института Pantone обявиха кои ще са десетте цвята на идната есен.

За компанията, стартирала като печатарска през 50-те години, едва ли някой е предполагал, че ще се превърне в еталон за цветовите тенденции в модата и грижата за красотата. Днес вече Pantone определя хитовия цвят на годината, както и водещите цветове за сезоните.

Затова не е чудно, че светът се вълнува каква ще бъде тежката дума на Pantone за цветовете, които ще носим през годината.

В края на миналата година, след гласуване на потребителите, от компанията обявиха, че цветът на 2014-та е искряща орхидея – свежа фуксия с подтонове лилаво и розово.

Сега Pantone определиха официално и цветовете, които ще властват в дамските и мъжки гардероби през есента. Изненадата бяха не толкова нетипичните нюанси, които изискват смелост и въображение в съчетаването, колкото фактът, че дамите и господата спокойно могат да си “крадат” от дрехите, защото цветовете се припокриват.

В десетте цвята за есен 2014 ще се радваме на екзотични, страстни нюанси на популярното бери и класическото червено, следвани от гамата лилаво, което е особено актуално заради цвета на годината, искряща орхидея. Групата на сините нюанси не предлага напълно нови цветове, за сметка на това в топ 10 ще намерите няколко близки до натуралните нюанса, които освежават класическите нюд тонове.

Вижте в галерията цветовете в топ 10.

Седмицата на модата в Ню Йорк
Какво ново при обувките за пролетта?
Злато, дантела и скъпоценни камъни на ревютата в Париж