Тъмносиньото ли е новото черно?

“Черното е новото черно” е любим израз, който точно описва любовта ни към тъмния цвят, особено през есента и зимата, когато доста често посягаме към него. 

След задълбочено наблюдение на тазгодишните тенденции, блогърите в Instagram и собствените си бордове в Pinterest обаче с радост установихме, че не черното е предпочитаният цвят за този сезон. Негов заместник става тъмносиньото и по-точно нюансът, носещ името “navy blue”. 
Панталони, пуловери и нокти в тъмносиньо са завладели социалните мрежи, а ние не можем да крием колко ни допада идеята то да замести сиво-кафявата вълна, която обикновено ни залива през тези месеци. Харесваме контраста между наситения нюанс и светлите пастелни тонове, като мекото телесно бежово, което е другият ни фаворит в последните дни. 
Ако сте от по-смелите, заменете черното палто с такова в синьо. Никак няма да ви е трудно да съчетаете връхната дреха с останалите неща в гардероба си, а освен това стои идеално в комбинация с маратонките или кецове в бяло. 
При маникюра смело можете да заложите на нещо класическо: комбинацията от синьо и златно е неостаряваща и едновременно с това впечатлява. Блясъкът на златните глитърни частици внася светлина в иначе тъмния тон, а освен това действа като акцент, който можете да съчетаете с бижута или грим, също в златист нюанс.