Сватбено вдъхновение от модния подиум

Как дизайнерите видяха тенденциите при сватбените рокли за този сезон?

Изглежда нищо не може да измести класическия бял цвят от предпочитанията и на дизайнерите, и на бъдещите булки. Въпреки че в последните години цветове като шампанско, бежово и дори пепел от рози направиха фурор сред младоженките, в колекциите бялото остава основен цвят. 
Естествено при различните дизайнери интерпретацията е различна, като някои (Carolina Herrera) го съчетават дори с черно. При Oscar de la Renta пък виждаме нестандартно предложение в цвят светло синьо. 
Материите са различни, но дантелата и тук се налага като предпочитана. Независимо дали ще е основна част от роклята или ще бъде използвана за акцент на бюстието или воала, тази материя внася нужната доза романтика във всяка една рокля. При Reem Acra тя е водеща, като дизайнерката добавя към нея златни бродерии и тюл. Майсторката на сватбени рокли Monique Lhuillier също залага доста на дантелените мотиви, като ги виждаме основно в горната част на бюстието и върху ръкавите на роклите. 
Роклите с обемни поли в стил “принцеса” са все по-рядко срещани като избор, но все пак не липсват в колекциите. При Vera Wang и Oscar de la Renta виждаме нови интерпретации на класическия силует, а от Marchesa не изневеряват на запазения си стил и пищните рокли. 

Carolina Herrera



Oscar de la Renta 



Reem Acra



Marchesa



Monique Lhuillier 



Vera Wang



Снимки: Profimedia