Ще се осмелите ли? На мода идват обувките-ръкавици

Макар зимата все още да не е започнала, модните експерти вече откриха кои ще бъдат хитовите обувки на идващата пролет.

Когато Фийби Фило съчета всички свои тоалети от колекция пролет-лято 2015 с така наречените обувки-ръкавици, решени в златно, бяло и бордо, целият моден свят си задаваше въпроса дали на пръв поглед странните модели ще успеят да намерят пътя към сърцата на фешънистите. Както обаче се случва с всички аксесоари с марка Céline, не мина много време и модните блогъри вече ги провъзгласиха за must-have обувките, а на ревютата за следващия сезон видяхме и първите комбинации с нестандартния модел. 

Céline пролет-лято 2015
Céline пролет-лято 2015
Какво им е специалното на обувките-ръкавици на Céline? Те са изработени от еластична кожа и точно както подсказва името им, пасват на краката като ръкавица, благодарение на пристягащия ластик по ръба. Нямат абсолютно никакви детайли и идват във вариации с дебел ток и ниски, като балетни пантофки. 
Дали са практични в ежедневието и дали стават за ходене? Същият въпрос си зададохме и ние, още когато ги видяхме на котешката пътечка. Но ако трябва да се доверим на street style иконите от Ню Йорк, Париж и Милано, обувките-ръкавици определено са удобни. Единственото ни притеснение обаче е свързано с тънката подметка и разбира се, нестандартния дизайн. 
Макар вариантите в бяло и бордо да изглеждат по-удачен вариант за ежедневието, оказва се, че златните са тези, които владеят тенденциите в момента. Други дизайнери като Rachel Comey, COS, и Maryam Nassir Zadeh също се възползваха от тренда и пуснаха свои варианти на обувки-ръкавици, а от британския бранд за достъпна мода Topshop не останаха по-назад, създавайки модел на цена от 59 паунда. 


Снимки: Profimedia