Пролетни тенденции: цепки навсякъде!

Сексапилът има ново измерение, благодарение на високите цепки, които през този сезон ще бъдат навсякъде – от класическите макси рокли и поли, през топовете и туниките, чак до овърсайз пуловерите. 

На модния подиум дизайнери като Антъни Вакарело за Versus Versace, Карл Лагерфелд за Fendi и Дона Каран показаха ефектни вариации на модели с цепки. При някои модели на Versus, линия, залагаща основно на ултра секси силуети, те са и от двете страни, докато при Fendi и Donna Karan класиката е водеща.
Versus Versace, Fendi, Donna Karan

Reem Acra, Carolina Herrera, Temperley и много други също не пропуснаха да покажат прочит на тази тенденция. Ефирните женствени рокли съчетават в себе си строгата елегантност на бизнес жената, но благодарение на кройките, принтовете или изрязаните детайли, дори тази строгост придобива романтично звучене. 
Reem Acra, Carolina Herrera, Temperley

Тази пролет роклите няма да са единственият елемент от облеклото, подчинен на този тренд. Превърналата се в задължително нещо за последните сезони пола със средна дължина придобива една идея по-изкусителен вид, а смелите дами лесно ще я впишат във всякакъв стил – от класически, за работното място, до рок-шик, за почитателките на удобните ежедневни визии. 
Топовете и пуловерите с цепки са не по-малко интересни. Носени върху прилепнал деним или клин, те се превръщат в най-добър приятел на лежерното бохо момиче. Както винаги, бохо стилът излъчва еднакво непринуденост и модерен шик, а моделите с цепки се вписват точно на място в гардероба на последователките му. 
Пуловер със странична цепка – $22,80 от forever21.com; Дълга туника в бяло с цепки отстрани – $15,90 от forever21.com; Пола с висока талия с една цепка – $92 от revolveclothing.com

Снимки: Profimedia