Pretty Pastels: Цветовете на Pinterest

Меката на модните вдъхновения Pinterest обяви кои са най-популярните цветове, които владеят тенденциите в дамската мода, красотата и интериора през 2016. 

Анализирайки над 5 милиарда модни, 2 милиарда деко и 1 милиард beauty “Pin”-a, събирани от потребилите на социалната мрежа, служителите установили, че два нюанса доминират в красивите снимки. И това са пудрено розово и ментово зелено!

Новината никак не ни изненадва, тъй като нюанс, наречен “Розов кварц”, вече бе обявен за задължителния цвят на пролет 2016 от института по цветовете Pantone. Ментовото пък е неразделна част от лятото и визиите ни за топлите дни, и особено за аксесоарите. Тази палитра от романтични пастели покори и модните подиуми в Ню Йорк, Париж и Лондон, където дизайнерите представиха вижданията си за сезон есен-зима, а това пък е абсолютно доказателство, че бледите нюанси няма да си отидат с края на топлите дни.

От началото на годината досега, популярността на търесенето и пинването на визии и други модни решения в пудрено розово се е увеличила с 20%, а от февруари до сега – с абсолютните 100%. Междувременно, от края на 2015 г. досега, ментовото е 40% по-търсено. Що се отнася до тенденциите при красотата, най-търсените цветове се оказват тъмносиньо, тъмнозелено и лавандулово. Сиво и бледомораво пък доминират, когато стане дума за интериор и декорация на дома.