Пет микротренда, които всички в Instagram носят

Върху какво да поставим акцент в тоалета си, за да изглеждаме стилно този сезон?

Тази пролет е време да експериментираме с цветовете и формите в тоалетите си и да бъдем дръзки – това повеляват модните течения. Днес обръщаме внимание на пет микротренда, които заслужиха вниманието на инфлуенсърите:

Панталон в ярък цвят

Обикновено сме свикнали да инвестираме в по-класически изглеждащи панталони и дънки с идеята да ги съчетаваме по различни начини с блузите, топовете и тениските. Сега обаче последните тенденции обръщат играта наобратно и ни мотивират да добавим в шопинг количката и повече панталони в ярки цветове, за да направим истински statement с тоалета си.

Чорапи за акцент

Несъвсем очакван тренд, но факт – все повече модни блогъри поставят вниманието върху чорапите с интересни принтове като аксесоар. Независимо дали ще се подават закачливо под панталона, или ще са напълно на показ в комбинацията с късата пола.

Бейзболни шапки

Класика в жанра, макар и малко позабравена – напоследък шапката с козирка се връща с все по-голям темп и стана любим аксесоар на инфлуенсърите наравно с моделите.

Обувки с големи платформи

Може би най-големият сред изброените трендове за годината, обувките с обемни платформи, е очевидно вдъхновен от началото на 2000 година и се появи в редица ревюта от Седмицата на модата, а вече напълно превзе Instagram.