Очилата, които покориха Instagram

Има ли нещо, което крещи “geeky chic” повече от очила с прозрачни стъкла, но без диоптер?

Идеята за този тип аксесоар не е никак нова, но всеки път, когато се завърне в модния радар, го прави по различен начин. Това лято очилата отново се превърнаха в хит благодарение на Gucci, които почерпиха доза хипарско вдъхновение и съчетаха прозрачните стъкла с рамки на класическите “авиатори”. Следвайки техния пример, куп други марки включиха аксесоарите в своите колекция, като макар формата да варира, типът на рамките си остава един и същ – тънки и метални, в златисто, сребристо и дори розово злато!

А фешънистите не само че приеха горещия тренд с отворени обятия, но и го превърнаха в истински Instagram хит. Никак не се учудихме, когато видяхме, че модни икони като Алекса Чънг и Киара Ферани, дори моделът Кендал Дженър, публикуваха свои селфита с такъв тип очила. 

Гледайки разнообразните визии, с които момичетата, които разбират от мода съчетават горещия аксесоар, можем да заключим едно – очилата могат да се носят с всичко, но най-добре стоят с ретро комбинации в стил 70-те години на миналия век. В настроение ли сте за малко хипи шик?