Обувките, които не искаме да се връщат на мода!

Ако си мислите, че фалшивите UGG, чиито подметки не се различават особено от тези на домашните чехли, са най-дразнещата тенденция при обувките, ви приканваме да се върнете съвсем малко назад във времето. 

90-те години са истинско съкровище, когато стане дума за абсурдни тенденции. И въпреки че не всички успяха да достигнат до нашите ширини, то голяма част от тях го направиха, благодарение на Spice Girls, Бритни Спиърс и навлизането на китайските стоки. 
Четете по-надолу, за да видите кои са най-странните, и понякога неприложими, тенденции при обувките. 
Джапанките на ток
Не, не на платформи, на истински ток! Наистина недоумяваме как тези обувки могат да се носят, след като джапанките обикновено се свързват с ваканция, плажове или басейни. Представете си тогава как се ходи по пясъка с тези неща или колко е лесно да се подхлъзнеш край басейна, защото се крепиш на гумен ток. Макар и много малък, наистина прави тези обувки да изглеждат ужасно неудобни.
Мрежестите чехли в различни цветове
Ето още един модел, който напомня на домашните чехли, които носим вкъщи. Интересното е, че те идваха в различни цветове, покрити с бляскави пайети, а още по-интересното е, че момичетата наистина ги носеха по улицата. Защо? Все още не можем да си обясним.
Ескимоски ботуши
Не сме сигурни, че наименованието им е точно такова, но на такива ни приличат. Определено са подходящи за ужасните зими, когато температурата пада до -30 градуса, а снегът стига почти до кръста но… виждали сме ги в комбинация с къси панталони от деним и разноцветни бюстиета. 
Джапанките на платформа 
Да, сигурни сме, че и вие сте имали поне един чифт. Признаваме си – ние също. Разноцветните платформи от пяна бяха много модерни през летата на 90-те години и дори да паднат в басейна или някоя вълна да ги отнесе, няма шанс да потънат. Започваме да мислим, че това е било основното им предназначение. 
Маратонките на ток
Кецовете и маратонките на платформа може и да са любими на доста звезди и модели в последните години, но изобщо не могат да се мерят със своя предшественик – спортните обувки на ток! Хубавото е, че дизайнерите бързо се осъзнаха, че високите токчета и спортните обувки не са нещо съвместимо. 
Още на стр. ii