Облеклото и гримът могат да носят оптимизъм

Как да постигнем оптимистична нагласа още с излизането от вкъщи? Една лесна стъпка е подходящият избор на цветовете в грима и дрехите.

Ето 4 идеи за това според проучванията на експертите:

Слънце в аутфита!

Скорошно изследване, публикувано в списание BMC Medical Research Methodology, разкри, че щастливите хора избират светли и ярки цветове като лимонено жълтото и избягват мрачните тонове като сивото. Връзката е двупосочна – когато сте в хубаво настроение, го изразявате с облеклото си, но и когато сте в тъжни, може да се видите в нова светлина пред огледалото, избирайки дреха или аксесоар в жълто.

Освен, че подпомага оптимистичната ни нагласа, жълтото е много актуален цвят тази пролет. Жълтата рокля присъства на модния подиум и в колекциите на Elie Saab и Victoria Beckham. Вижте повече тук.

Ако този цвят е съвсем нетипичен за вас и не можете да си се представите облечена изцяло в лимонено, може да “развеселите” аутфита си с такъв акцент – колан или чанта в жълто. Тук може да видите жълтата чанта на Джесика Алба, която ни впечатли, както и идеи за шопинг с модели чанти в този нюанс.

Дрехи в нежни пастелни тонове

Прасковено, цвят мандарина, морскосиньо, шербет, бонбонено розово…придават нежност и мекота на излъчването и изглеждат леки и ефирни. Предлагаме ти нашите десет находки в пастелни тонове ето тук.

Яркорозово червило

Тази пролет най-щастливият нюанс на червило е на мода – яркорозовото. То е дръзко и сякаш казва “Аз имам самочувствие”. Ако сте свикнали с по-неутрални нюанси, може да го слагате само от време на време, но не си отказвайте възможността да усетите как ще се почувствате, ако поне го изпробвате в магазина. Звезди като Блейк Лайвли заложиха на него за една по-пролетна и оптимистична визия. Виж кои нюанси на розовото на кой тип жени отиват ето тук.

Неонови акценти в маникюра

Ако искате да виждате повече от “щастливите” нюанси пред себе си, изберете маникюр с ярки, забавни цветове – оранжево, мента, череша, маджента. Те се комбинират идеално с млечно бялото или нюд. Така всеки път като погледнете ръцете си, докато работите през деня, ще се зареждате с малко празнично настроение. Тук можете да откриете повече за актуалния тренд в маникюра.

Обувките на пролетта според… Ивелина от Frichic
Обувките на пролетта според… Рая от Eden
Маникюр на точки, с капси или с омбре ефект
Топ 10 на храните, които правят косата красива