Новата класика: 5 начина да носим полата от деним това лято

Драматично завърналата се на модния подиум пола от деним е един от универсалните елементи във всеки дамски гардероб.

Истината е, че именно заради практичността си този тип пола нямаше как да отсъства дълго от тенденциите. В колекциите на Chloe, Kenzo и Tom Ford видяхме различни нейни прочити: с макси дължина, женствен модел до средата на прасеца и задължителното мини. В модните блогове обаче в хит се превърна полата, чийто ръб стига точно над коляното или малко под него и моделите в стил 70-те години – с трапецовидна форма и копчета.

Полата от деним всъщност може да бъде истински хамелеон, в зависимост от това с какви аксеоари изберете да я съчетаете. Без проблем можем да я носим от сутрин до вечер, а в преходните дни между лятото и есента тя ще ви спести чуденето по въпроса: “Какво да облека днес?” Комбинацията от по-светлата риза и полата пък е в духа на тенденцията “denim on denim”, завършена е от неутрални аксесоари и именно затова е успешна. 

Нищо не може да се сравни с комбинацията от тишърт в рок стил и деним, пък било то и пола. Дженезиз Серапио от Brunette Braid добавя към своя аутфит и сандали в наситено червено, което още повече допринася за цялостното рок-шик излъчване.

Лидия от Con Zapatos Nuevos подсилва женствеността на своята пола с класическа бяла риза от коприна. Още една идея за комбинация, идеална и за офиса, и за по питие след това. Ако цикламените стилето и чантата с принт ви се виждат в повече, винаги можете да ги замените с деликатни сандали в черно или класически обувки с остър връх. 

Съвсем наскоро всички фешънисти преоткриха любовта си към обикновения едноцветен тишърт, бил той решен в бяло, сиво или черно. Поредното доказателство за неговата приложимост ни дава Сара Доналдсън от Harper&Harley. Сандалите на ток са в центъра на визията, правейки я приложима и денем, и нощем.

В крайна сметка винаги можете да заложите на минимализма и да изберете една модерна и абсолютно приложима визия от ретро пола и бяла блуза с актуалния в момента ръкав тип “камбана”. Ако ви липсва цвят и настроение, добавете обемно колие и комплект от няколко съчетаващи се пръстена, за да постигнете по-младежки и непринуден ефект.