Модният свят полудя по тези ниски обувки на Chanel

За да представиш цялата си колекция за сезон есен-зима 2015 само с един чифт обувки, трябва да си много сигурен в техните качества. 

Ако обувките обаче са абсолютна класика, създадена преди толкова много време от великата Коко Шанел, единственото, което модният свят ще направи, е да аплодира на крака. Точно такъв е случаят с обувките в два цвята и отворена пета, с които Карл Лагерфелд изпрати своите модели на котешката пътечка. Кайзерът не е използвал този дизайн от повече от 30 години, но изглежда фешънистите са зажаднели именно за възродени класики. 

Киара Ферани от The Blonde Salad
Мирослава Дума
Токчетата съчетават в себе си практичност и неподправено усещане за лукс и класа, благодарение на съчетанието от меко бежово и черно, и материите, от които са изработени: кожа, лак или велур. Ниският ток и заобленият връх подчертават ретро излъчването им, но това в никакъв случай не трябва да ви кара да си ги представяте съчетани само със строги офис костюми. Комбинациите с мини черни рокли, прокъсан деним и кожени слим панталони, които видяхме на седмицата на модата в Париж, доказаха още веднъж защо дрехите и аксесоарите на Chanel са на практика вечни и толкова универсални. 
Друга от причините, поради които обувките от колекция есен-зима 2015 завладяха модните тенденции, е безспорното завръщане на ниските и средни токове, което наблюдаваме от няколко сезона насам. Разбира се, те вероятно няма да изместят тънките и секси стилето, но фактът, че ни дават възможност да изглеждаме стилни, докато залагаме на удобството, е като глътка свеж въздух. 
Новата муза на Карл, дъщерята на Джони Деп и Ванеса Паради – Лили Роуз, е сред най-запалените фенове на обувките. Модните икони Алекса Чънг, Киара Ферани и Мирослава Дума също вече ги носиха, а ако познавате стила на тези дами, без съмнение ще се убедите, че токчетата без проблем се вписват във всякакъв дрескод. 

Снимки: Profimedia