Меко и луксозно: кадифе

Кадифето внесе допълнителна щипка лукс към тенденциите за есенно-зимния сезон

Забрави тъмните готик дрехи. Елегантният празничен тоалет тази зима е от цветно кадифе. Dolce & Gabbana, Gucci, Bottega Veneta са само някои от модните гиганти, които заложиха на кадифени модели в колекциите си. В богати нюанси – кралско синьо, изумрудено, рубинено червено, кадифето е всичко друго, но не и ъндърграунд.
Кадифените рокли са сред предпочитаните и от звездите, които все по-често започнаха да се появяват на червения килим в тази царствена материя. Ума Търман се появи на събитието на UNICEF, The Eighth Annual UNICEF Snowflake Ball в Ню Йорк, с дълга рокля по тялото от тъмносиньо кадифе.


Някои жени намират един основен недостатък в носенето на кадифе. Материята може да остави цветни власинки по другите дрехи, което се дължи на мъхестата структура. Това не е непоправимо, а и лесно може да си го спестиш, като просто избереш един кадифен акцент в аутфита си. Дори и добавянето на клъч от кадифе ще внесе луксозен нюанс. Типичните цветове за зимата са тъмните, но за любителките на ярки нюанси има предложения, които ще внесат разнообразие в облеклото.

Тъмносиният блейзър на Mango е класически избор, който внася стил във визията. Джинсите извайват тялото и се съчетават страхотно с широки топове. Може да заложиш на класиката в черно или мастилено синьо, или пък да грабнеш погледите с ярък цвят. Чанта, обувки или шал също изкушават с кадифено. Ексцентричните модели на Charlotte Olympia привличат погледа като магнит.

Кадифен блейзър, Mango, 169 лв./ Скини джинси с ниска талия, Current/ Elliott, Net-a-porter.com, 246 евро/ Кадифен колан в цвят фуксия, ETRO, Polyvore.com, 225 паунда/ Боти с токчета, Bertie, Asos, 81 долара/ Обувки тип пантофки, River Island, Asos, 79,16 долара/ Обувки с токчета, с бродирана котка, Charlotte Olympia, Net-a-porter.com, 565 евро/ Брокатен клъч от кадифе и сатен Margo, Kotur, Net-a-porter.com, 350 евро/ Кадифени балеринки, Zara, 35,95 лв./ Кадифен клъч, Zara, 49,95 лв.

Снимки: Profimedia

Виж още:
Малки, ефектни и любими – клъчовете!
За всяка звезда – палто с косъм
Парти дрескод: Бляскава и стилна с пайети