Идната пролет ще грее в нежни цветове

След като от компанията Pantone обявиха “розов кварц” за цвят на пролет 2016 и съобщиха кои са останалите нюанси на следващия сезон, дизайнерите демонстрираха нагледно как тези тонове ще се впишат в горещите тенденции. 

На седмицата на модата в Ню Йорк станахме свидетели на богата палитра от нюанси на розово, оранжево, синьо и жълто, започващи от нежните пастели и стигащи до наситените, ярки и вибриращи цветове. Според специалистите, технологичната ера, в която живеем, ни предразполага да посягаме към дрехи в успокояващи и ведри тонове. В ревютата на Prabal Gurung, Rachel Zoe и Edun женствените модели бяха решени точно в такива красиви пастели, навяващи романтика и усещане за безвремие. 



Prabal Gurung, Edun



Prabal Gurung, Rachel Zoe
Разноцветната дъга от Ню Йорк продължава с по-наситени и ярки решения от Diane von Furstenberg и Tory Burch. Розовото се превръща в цикламено, а оранжевото – в топло портокалово. Съчетани с богати принтове и обувки в златно и сребърно, тези предложения са за момичетата, за които стилът е продължение на характера и обожават да изразяват себе си чрез интересните съчетания от цветове, материи и аксесоари. 
Diane von Furstenberg, Tory Burch
Присъствието на приглушени тонове и ярки вариации на цветове като синьо, оранжево и розово-лилаво водят и до предпочитаните от много дизайнери в последните години омбре съчетания. Те или се състоят от отделни елементи в различно наситени нюанси, като при Derek Lam, или преливането от ярко розово към пудрено например е основен акцент във визията, както при предложенията на Naeem Khan. 
Derek Lam, Naeem Khan

Класическите съчетания в черно и бяло не са пренебрегнати, но за сезон 2016 те са разнообразени от интересни асиметрични кройки или впечатляващи детайли. При Givenchy, където водещи са сатенираните ансамбли, дантелата е неизменен спътник на дрехите, вдъхновени от нежните нощници, а при Calvin Klein монохромът продължава под формата на красив флорален принт. 

Снимки: Profimedia