Готови ли сте за тях? Тенденциите от 80-те се завръщат!

След като цяла година колиетата по врата (така наречените chockers) деликатно ни напомняха за любовната афера на модата с 90-те, сега е ред на едно друго десетилетие да застане начело на тенденциите. 

За някои 80-те не са най-ярката ера в историята на модата, особено когато стане дума за цветните клинове за аеробика, бухнали къдрави коси и мъже, облечени във впити панталони.

Но както знаем всичко ново е добре забравено старо и сме повече от убедени, че след като дизайнерите са готови да възкресят стила на това десетилетие, значи има защо. Антъни Вакарело почерпи вдъхновение именно от 80-те за своята дебютна колекция за Saint Laurent, където буфан ръкавите и кожата бяха на почит. Куп други творци последваха примера му и показаха своите виждания за сезон пролет-лято 2017, в които забелязахме осезаемо присъствие на ретро силуетите.

Ако съдим по данните на Pinterest, търсенето на модно вдъхновение от 80-те само за тази година се е увеличило с 87%. Според техните прогнози, именно тенденциите от това десетилетие ще са хит догодина. Готови ли сте за тях?