Големите модни тенденции на 2016-а година

Поканете блясъка 



Preen, Carolina Herrera
Металическите платове и всички блестящи детайли като пайети, мъниста, капси и какво ли още не имат основно място в гардероба ни за пролет 2016. Ще ги откриете не само върху коктейлните рокли и други парти елементи, а дори върху по-ежедневни и класически модели, като например ефирните летни рокли и дрехите на райе. Споменавайки райето…



Temperley, Isabel Marant

Райета forever

Dior, Elie Saab
Класическият графичен мотив е винаги на мода, но тази пролет неговите прочити са буквално безброй. Откриваме райета за всеки вкус и повод, като черно-белите са само на върха на айсберга. Вертикални и хоризонтални, цветни и в монохром, върху блейзър без ръкави или бомбър яке, тези мотиви имат място във всякакви съчетания. 



Elie Saab, Dolce&Gabbana

Викторианска готика 
Zimmerman, Alexander McQueen
Високи яки, дипли и дантели, които на мига ни пренасят в някой европейски кралски двор, стотици години назад във времето, завладяха дефилетата в четирите модни столици. Техният прочит, както всичко останало, е доста осъвременен, благодарение на смели дължини, интересни детайли и неочаквана комбинация от материи (дори деним!)
Alexander McQueen, Rochas
Прегърни ме 
Diane Von Furstenberg, Altuzarra
Без да показват прекалено много плът, роклите и полите тип “прегърни ме” успяват да подчертаят сексапила на всяка жена, безпогрешно вписвайки се дори в офисния дрескод. В комбинация с тях идват и задължителните колани, които пък са главен герой в следващата гореща тенденция, а именно…
Michael Kors, Andrew GN

Колебаете се? Добавете колан!




Alexis Mabille, Burberry
Никога досега не е било по-лесно да подчертаете талията си и да постигнете силует тип “пясъчен часовник”. Дизайнерите сериозно се заемат със задачата превърнат женската талия в център на всеки тоалет, независимо дали той се състои от рокля, блейзър или топ с пеплум. 
David Koma, Michael Kors

Снимки: Profimedia

Пищни, бляскави и звездни: 73-те награди “Златен глобус”