Есенни street style вдъхновения: маратонките!

Ако само преди 2-3 години някой ни беше казал, че най-обсъжданите обувки за есента няма да са стилето на тънък ток или убийствени кожени ботуши, а класически маратонки, определено нямаше да му повярваме.

Тази тенденция обаче беше стартирана от най-големите имена в съвременната мода: Chanel, Dior, Prada и още, за да сме точни. Обувките, които обикновено свързваме със сутрешния ни джогинг или друг вид спорт, този път претърпяха бляскаво преобразяване. Обшитите с пайети модели или такива, решени в цветен блок, дебютираха на ревютата, допълвайки елегантни рокли с лъскави нишки, пера и мини дължини
Още когато ги видяхме на ревютата през пролетта бяхме сигурни, че тенденцията не само, че е приложима и в ежедневния стил на модерното момиче, но и ще се превърне в любима на модните блогъри за есен 2014. 
И не бяхме разочаровани! Кара Делевин успя да плени всички с нейната визия, в която комбинира тъмносин костюм на Burberry с маратонки с пъстри детайли. Необичаен избор, но съответстващ на бунтарския дух на модела. 
Освен от Кара, доза вдъхновение можем да почерпим и от другите гости на седмиците на модата в Лондон, Милано и Париж. Запалените по модата дами демонстрират различни комбинации, в които маратонките могат да се съчетаят.
Конкретни правила за носенето им няма, но е важно да знаете, че ако залагате на друг елемент в облеклото, който е по-специален (плисирана пола от кожа, елек от изкуствен косъм или елегантна пола тип молив) е хубаво да изберете по-неутрален модел маратонки. Необичайното решение да комбинирате такъв тип визия с тях е достатъчно забележимо, така че няма нужда да разчитате на крещящ нюанс или прекалено много детайли, за да блеснте. 
Засега изчистените модели в бяло са най-предпочитани, тъй като най-лесно се комбинират с останалите неща в гардероба. Класическите Nike и Adidas също не отсъстват, а ние ги харесваме особено много в съчетание със скини дънки в черно и обикновен топ или едноцветна ефирна риза.
Какво мислите вие? Бихте ли пробвали да комбинирате маратонките с ежедневните си визии или предпочитате да залагате на тях единствено за спорт?
Снимки: Profimedia