Дъждобранът, моят приятел

В палитрата на модните артикули, вдъхновени от PVC тенденцията, идеално се вписа и дъждобранът.

Метерологичните условия у нас през изминалия месец също налагаха, ако не сме  нахлузили дъждобран още преди да тръгнем за работа, то поне да сме пъхнали един брой в чантата си от този спасяващ ни аксесоар.

Хубавият чадър също е задължителна модна придобивка за всеки гардероб, но през този сезон ясно видяхме, че дъждобранът може много повече. Както всичко в модата, дъждобранът отдавна няма функцията само да ни предпази от водните капки. Още през миналата година голяма част от дефилетата на големите дизайнери предлагаха поне по един-два сета в комплект с дъждобран. Едни от най-сполучливите предложения за дъждобрани по традиция бяха тези на Dsquared и тези на ювелирните спецове от Chanel.

Ако през предните сезони всички предпочитаха дъждобраните с плътна структура, обагрена в ярки цветове като жълто, червено, синьо, то през този сезон властват прозрачните предложения.

7 елегантни начина да носим дънки

Много красиви дъждобрани са и тези, които са оцветени само по линиите на дрехата, като описват ръкавите и талията, а останалата част е прозрачна. По този начин хем можем да покажем красотата на дрехите си под дъждобрана, хем да не скриваме хубавите линии на тялото си и дори с помощта на дъждобрана да ги подчертаем.

Blazer of Glory

Още актуални са и дъждобрани, обсипани с точки, цветя и много рисунки. На пазара се предлагат дори дъждобрани с блясък и някои предложения са съчетани с  пайети в различни цветове, които са разположени под гумения прозрачен слой и по този начин изпъкват още по-силно.  Много харесвани са и комплектите, които включват дъждобран за мама и по-малък вариант за малките принцеси. Тенденцията #matchymatchy е актуална и за гардероба на татковците и техните синове.

Силно се надяваме през юли прогнозата за времето да е наситена с повече сухи слънчеви дни, но ако случайно завали, можеш да си избереш някоя идея за сет с дъждобран от нашата галерия.

Елица Стойчева

Топ 5 на най-модерните принтове това лято

31 визии за всеки ден от месец юли

Модни СъветиТенденции