Dare to Wear: Раница вместо чанта за пролетта

Този сезон любимите ни стилни момичета поставят функционалността и удобството на първо място, заменяйки обемните чанти с нещо характерно за ученическия гардероб, а именно голяма раница, побираща всичко, от което имат нужда. 

Раницата обаче е с марка Burberry и покорява не само с класически дизайн, но и с един малък детайл, който вече стана характерен за хитовите аксесоари на британската модна къща. Точно като карираното пончо, което преди няколко сезона завладя тенденциите и гардеробите на звезди като Роузи Хънтингтън-Уайтли и Оливия Палермо, раниците са украсени с инициалните на своята притежателка. 

Кара Делевин с раница с инициалите CJD

Като лица на марката, Кара Делевин и Суки Уотърхаус вече разходиха своите раници и демонстрираха, че моделът на Burberry придава интересно излъчване дори на вечерните визии. Кара съчета своята с черна пола, къс топ и оксфордски обувки, а и я разходи по лондонските клубове.

Суки Уотърхаус

Суки пък се появи със своята на първия ред на ревюто на марката, състояло се преди седмици в британската столица. Топмоделът избра мини вариант на раницата, която видяхме в колекция пролет 2016, и я комбинира с груби боти с капси, дантелена рокля и леко черно палто от сатен. 

Отличителен белег на раницата е черният найлонов и непромокаем плат, от който е изработена и който е характерен за част от иконичните дизайни на Burberry. Това я прави още по-функционална за ежедневието и дори на път, както виждаме да демонстрира актрисата Марго Роби.

На модния подиум момичетата на марката разходиха чантите не само в комбинация с култовите за Burberry тренчове, но и в съчетание с красиви и ефирни дантелени рокли, задължителни за пролетта. Именно този контраст между ежедневните елементи и романтиката превръща дизайните на бранда в емблема на лукса, но и в неизменна част от гардероба на модерната британка.

Ние пък харесваме идеята за персонализиран аксесоар и сме сигурни, че раниците ще намерят пътя към стила на много момичета тази пролет, макар и не задължително с подпис Burberry.

Снимки: Profimedia, Instagram