Чехлите Birkenstock са скритата лимонка на лято 2018

Макар и относително рядко, модата все още успява да ни изненада понякога. Такъв е случаят с чехлите Birkenstock.

До миналата година, те не бяха нищо повече от любимата обувка на възрастните немски туристи. Възрастните ни родители, баби и дядовци също често имат по един Birkenstock в шкафа за обувки, затова е предизвикателство към фантазията да си представим такива чехли като част от фешъниста-арсенала на градските момичета.

Модата обаче е категорична – Биркенщоците са новата лятна обувка, без която не можем. Миналата година, марката задейства нова маркетинг стратегия и дори спечели приза “Бранд на годината” на Footwear News. По време на седмиците на модата, Birkenstock отвориха мобилни концептуални магазини в Берлин и Милано, а в момента подготвят откриването на първия си постоянен магазин в Ню Йорк. Междувременно звезди като Джесика Алба, Ема Робъртс и Джулиан Мур все по-често са забелязвани да носят чехлите.

Hot, Hot, Hot! Кецове с гривна за глезена

Блогърите не закъсняха и също масово показват визии с Birkenstock. А втората голяма изненада е, че тези обувки всъщност изглеждат много добре с много и най-разнообразни визии.

Защо? Защото са семпли, но същевременно са категочичен statement. Стоят перфектно с бойфренд дънки, с права рокля до над коляното, със слим деним или панталон, с дънков гащеризон. Изключително ефектни са в едноцветна визия – изцяло в черно или изцяло в бяло. Чудесни са с риза и панталон, както и с костюм. И освен всичко това, са едно от най-удобните неща на този свят. Което е плюс не само в сезона на летните пътувания, но все пак особено сега.

26 визии в галерията ще ви дадат цялото вдъхновение, от което имате нужда, за да ги носите и вие!


8 пролетни идеи, които харесахме от българските модни блогове

Fashion Gallery