Bye, bye повдигащи сутиени!

Години наред сутиените с подплънки и push-up ефект бяха незаменим съюзник на жените, но изглежда, че вече съвсем не са най-популярният избор на модерните момичета. 

Според читателките на WhoWhatWear, сутиените с големи подплънки си личат от километри и не изглеждат никак добре, особено под ефирна риза или топ. Вместо тях, на сцената излизат така наречените “bralette” варианти, които нямат нито подплънки, нито банели.

Цели 80% от анкетираните заявяват, че ги предпочитат пред повдигащите модели и смятат, че те много по-добре се вписват в гардероба им.

Друга анкета, проведена от Fast Company за компанията, производител на сутиени True & Co., се допитала до 2,7 млн. жени. Резултатите показали, че 4 от 5 жени вече не носят повдигащи сутиени, а именно бралети. Продажбите на моделите с подплънки спаднали от 24% на 15% само за една година, докато тези без подплънки, изработени от дантела и сатен, и без банели, се превърнали в бестселъри.

Удобството и красивият дизайн на моделите са в състояние да спечелят дори най-заклетите почитателки на push-up стила. Освен това, трябва ли да обясняваме защо ги смятаме за незаменими за лятото? Неудобните банели и подплънки определено нямат място в стила ни през горещия сезон, така че гласуваме с две ръце “За” този тренд те продължи.