Божествената Бриджит Бардо вдъхновява пролетния ни гардероб

Младата Бриджит Бардо може да изглежда еднакво добре в най-изрязаните бикини или в обикновен прав панталон, блуза с обло деколте и боси крака.

Няма по-хубава жена с класическа черна очна линия. С памучна лятна рокля, подчертаваща талията. С нещо на точки или на райе. Ето защо, нейните визии са любимата ни отправна точка, когато дойде пролетта.

Всъщност, стилът на Бардо от 60-те и 70-те е толкова иконичен, че до голяма степен е причината и днес френският шик да има култов статус и да се приема за синоним на класическата елегантност. Типично по френски, тя е лишена от помпозност, никога никой не я е виждал с екстравагантни тоалети и отрупана с диаманти като Елизабет Тейлър. Въздействието й е друго – то е на една жена, побрала в себе си и нежното кокетство, и дивото непокорство на някой, който е вечно в движение. “Аз съм едно момиче от добро семейство, което е било много добре възпитано. Един ден просто обърнах гръб на всичко това и станах бохем”, казва самата тя за себе си. И този антагонизъм очевидно остава закодиран в стила й.

7 неща, които всяка стилна жена притежава

Бриджит, точките и райето

Нищо не казва “пролет” по-категорично от тях. За райето няма какво да говорим – то е класика, без която не минава нито един пролетно-летен сезон. Точките обаче ще бъдат истинският моден писък тази година.

Абсолютната женственост

“Обикновена” лятна рокля от памук – при Бардо няма такова нещо. Тя е всичко друго, но не и обикновена, когато носи рокля с романтичен силует, подчертаващ талията. Купете си подобен модел и открийте уау-ефекта, който извивките ви предизвикват.

5 модела пролетни рокли, които звездите обожават

Оставете аксесоарите да си вършат работата

Любими на кино иконата и известен природозащитник са шапките. Няма по-лесен начин едновременно да прикрием, че прическата ни не се е получила и да придадем на визията си завършеност.

С деним или панталон

Често е забелязвана с панталон тип цигара и семпъл, фин памучен пуловер. Или с деним и тениска.

Непосилната лекота на живота без стилето

… но има една важна подробност

Не мислете, че можете просто така да сложите тениска и чифт класически дънки и да изглеждате убийствено. Бриджит комбинира семплите дрехи със сексапилно оформена прическа с много обем, както и с изискана очна линия.

И воала! Магията се случва.

Петя Бондокова
Снимки: Profimedia