Аксесоарите в косите са най-горещата тенденция от седмицата на модата в Париж

Какво си представяте, когато чуете диадеми, корони и всякакви ефектни аксесоари за коса? 

Ако образът на Блеър Уолдорф от “Клюкарката” в униформа не може да излезе от ума ви, големите дизайнери са се погрижили да ви покажат, че носени по правилния начин, тези украшения могат да бъдат много красиви и секси. 
Очертавайки се като една от най-горещите тенденции от седмицата на висшата мода в париж, те се появиха на не едно и две ревюта. Момичетата на Versace, които се разходиха по модния подиум в рокли в пастелни цветове, приличаха на изкусителни горски нимфи, отчасти благодарение на диадемите от листа и цветя. Аксесоарите кореспондираха с детайлите, украсили тоалетите им, а момичетата ги носиха върху небрежно разпилени на едри вълни коси. 
Подобен е случая и при Zuhair Murad, който, както ви разказахме вчера, бе използвал звездите като вдъхновение за голяма част от своята колекция. Роклите на ливанеца, извезани със сребърни съзвездия, а също и класическите му модели, украсени с пайети, бяха допълнени от диадеми със звезди и никакви други аксесоари. 
Изяществото и царствеността в колекциите на Elie Saab и Valentino беше още по-осезаемо, благодарение на царствените златни корони, с които моделите на двата бранда дефилираха. Решени в златно и на двете ревюта, те все пак са коренно различни. Докато при Valentino те са съвсем тънки и красят косите на момичетата, хванати в плитки, при Elie Saab са повече от пищни и богато украсени. Моделите приличаха на модерни императрици, а златните им корони се съчетаваха както с обшитите с детайли рокли, така и с огромните обеци, допълващи приказните тоалети. 
Снимки: Profimedia