Trend Report: 10 начина да носим карето този сезон

Няма никакво съмнение, че един от най-горещите трендове от колекции пролет-лято 2015 беше карето. 

Да, именно десенът, който свързваме с покривките за пикник и ризите в гардеробите на бабите ни този сезон е номер 1 в задължителния ни шопинг списък. 
Разбира се, за да се впише в съвременната мода карето претърпя доста трансформации. На ревюто на Oscar de la Renta то е решено в класическо бяло и черно, но и в бяло и различни пастелни нюанси като розово, светлосиньо и коралово, които по принцип са типични за пролетния сезон. Върху връхни дрехи, шорти и мини поли, в съчетание с дантела и лен, последната колекция на Де ла Рента ни пленява с романтичния прочит на този класически десен. 
Oscar de la Renta пролет-лято 2015


Michael Kors го вижда неразделно от друг горещ тренд тази пролет, а именно полата с A-образен силует, завършваща малко под коляното и съчетана с ниски сандали с връзки. Stella McCartney се заиграва с кройките и пропорциите, създавайки за пореден път женствени, но подчертано небрежни дизайни. Елегантността отново триумфира при майсторката на красивите рокли Diane von Furstenberg, която покрива своето каре в черно и бяло с едра дантела. 
Отляво надясно: Michael Kors, Stella McCartney, Diane von Furstenberg, колекции пролет-лято 2015

Запленени от дизайнерските решения решихме, че карето има място в нашия стил не под една или две форми. Затова в галерията ще откриете цели 10 шопинг предложения, от които можете да се възползвате за топлия сезон. 
 Все пак, флоралните мотиви имат нужда от почивка, а карето е тук да ги замести! 

Снимки: Profimedia