Style Tips: Как правилно да съчетаем късия топ

Как правилно да съчетаем любимия ни къс топ с елементите от есенния гардероб и да удължим живота на любимата ни тенденция тази година?

Вече видяхме, че този тренд е любим на най-добре облечените звезди и модните блогъри от целия свят. Още от пролетта, през лятото и чак до есента, топовете се съчетаваха с деним с висока талия, трапецовидни поли, къси панталони и какво ли още не. Една от причините, поради които тенденцията се оказа неподвластна на сезоните е че топовете идват в много различни вариации: прилепнали, свободни, с къс и дълъг ръкав, от различни материи и дори от плетива. 
Ето кои са петте съвета, които трябва да спазвате, когато съчетавате такъв топ с останалото ви облекло:

Изберете правилната дължина

Правилните пропорции са от ключова важност, а това значи, че трябва да се съобразите с височината си и типа фигура. При повечето дами идеалната дължина на топа е точно началото на талията. 

Залагайте на високата талия 

Панталоните и поли с ниска талия не са правилен избор, освен ако не отивате на парти, посветено на 90-те години. Вместо тях заложете на модели с висока талия и свободна кройка, които издължават силуета и визуално ви правят по-слаби. 

Не прекалявайте с останалите дрехи и аксесоари

Изберете какво точно искате да подчертаете в тоалета си, а останалите неща запазете семпли и неутрални. Ако топът ви е прекалено ярък, от прозрачна дантела или с пъстър принт, едноцветната пола с дължина до прасците или черни кожени панталони са добър избор. 

Не се притеснявайте да се “заиграете” с обемите 


Когато изберете топ с по-широка кройка, който пада свободно и не прилепва по горната част на тялото ви, изберете слим дънки или панталон, с който да го комбинирате. Ако пък искате да подчертаете добре оформения си корем и заложите на впит топ, тогава спокойно можете да изберете широка пола и обувки на ток, които да завършат тоалета. 

Защото обичаме напластяването

Кой каза, че не можете да носите къс топ през есента? Известните блогъри вече демонстрират как овърсайз якетата, блейзърите в пастелни тонове и дори якетата тип парка се съчетават чудесно с изчистените топове. Все пак, целта на напластяването е именно тази, нали?