Friday Fetish: Помпоните вече са навсякъде

Как нещо толкова малко може да внесе такава огромна промяна във всяка визия?

Този сезон помпоните се радват на огромен брой почитатели в модните среди, започвайки от дизайнерите и свършвайки до модните блогъри и жените, които срещаме всеки ден по улиците. Макар традиционно те да красят шапки и шалове, дефилетата за сезон есен-зима 15/16 ни представиха интересни техни интерпретации, като модни къщи Gucci и Celine украсиха с тях чанти, обувки и поли. 
Пухкавите, често пъстри аксесоари, внасят много цвят във всеки тоалет и признаваме – седят наистина кокетно. За да имате елемент от тоалета си, който е украсен с помпон, не се изисква да бъдете заклет последовател на горещите тенденции, нито пък много старание и смелост. Масовите марки побързаха да пуснат класически модели, украсени с цветен помпон за акцент или пък помпони на верижка, които могат да се използват за закачване върху чанти или просто като ключодържатели. 

Но все пак, не е ли по-топла зимата с шапка с помпон? 


Brookyn Blonde



Плетена шапка с помпон River Island от Nelly.com – 22,95 долара



Шал бежово със сиви помпони от ameliajanelondon.com – 38 паунда

Едно от любимите ни приложения идва от моделите малки чанти в неутрални или пастелни цветове, към които са прикрепени тези висулки, за да ги накарат да изпъкнат. 



Atlantic-Pacific



Bucket чанта от бяла кожа Cherie White от grafea.co.uk – 145 паунда



Черна кожена чанта с дълга метална верижка и бледолилав помпон от Asos – 25,35 евро

Помпоните намират своето приложение дори върху бижутата. Освен че можете да се сдобиете с аксесоар за чанта, телефон или ключове, вече можете да откриете и гривни и обеци с пухкави цветни украшения. 



Oh Couture



Висулка за чанта Diane Von Furstenberg от shopbop.com – 48 долара



Гривна с помпон River Island от Nelly.com – 13,95 долара

И накрая – какво ще кажете за обувките с помпони? Признаваме, че не са за всеки, но има ли нещо, което ще привлече погледа така, както би го направил един такъв чифт? Да, ние сме на същото мнение!





Сандали на ток с помпони на връзките от Asos – 42,24 евро

Какво да облечем през януари?
Големите модни тенденции на 2016